ERV Teknikk AS var involvert i byggingen av Buen Kulturhus i Mandal.

Bygget som sto ferdig i 2012 inneholder bibliotek, kinosaler, kulturskole, kunstgalleri og scener for teater, dans og konsert. Det finnes også en kafé og utendørs lekeareal.

Flere entreprenører og leverandører var involvert i byggingen, og ERV leverte alt innen elektro og ventilasjon, inkludert alarmanlegg. Vi anslår at det ble lagt rundt 150 000 meter kabler på dette prosjektet. ERV leverte også kabler og ledninger til lydanlegget.

Prisen for bygget endte på 190 millioner kroner. Kulturhuset ble designet av danske 3XN, og den største utfordringen var å ta hensyn til Mandals særpreg, med hvite trehus i trange gater, og lage et bygg som stod i stil med resten.  

Alt gikk etter planen, og Buen Kulturhus ble overlevert etter kontrakt. Kulturhuset er i dag en samlingsarena og et viktig tilskudd til Arendal by.

Energi, luft og vann er kanskje de viktigste elementene i et bygg. Vår kompetanse dekker alle tre, og ERV Teknikk ønsker å være din totalleverandør, slik at du kan forholde deg til én og samme aktør.

Ta gjerne kontakt med oss i ERV Teknikk AS om du har spørsmål om totaltekniske prosjekter vi kan utføre.

  • Adresse: Buen kino, Havnegata, 4515 Mandal
  • Ferdigstillelse: 2012
  • Utført fag: Elektro, rør og ventilasjon
  • Type bygning: Næring, kultur